horizontale -jaloezieen.nl lamellen -shop.net tapijt -shop.nl

> 38 shops

Alles over horizontale jaloezieŽn, uitvoering, opties en variaties.

Wat zijn horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieŽn zijn in de jaren 50 door Luxaflex gelanceerd. Door aan een tuimelstang te draaien, bepaald u exact de richting van het licht. Voor iedere persoonlijke stijl is wel een horizontale jaloezie te vinden, want een horizontale jaloezie is in vele kleuren, jaloeziebreedtes en afwerkingen te verkrijgen.


Mogelijke variaties

Horizontale jaloezieŽn zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar. U kunt kiezen voor breedtes van 16 mm tot wel 70 mm brede horizontale jaloezieŽn.


Ideaal voor middelgrote tot grote ramen is de 35 mm brede horizontale jaloezie. Een echte designklassieker is de 50 mm brede horizontale jaloezie, door de afgeronde hoeken en opties zoals aangepaste perforaties aan de uiteinden van de lamel, heeft deze jaloezie een op en top retro look.
Wilt u een stoer effect creŽren met horizontale jaloezieŽn, kies dan voor de 70 mm brede jaloezie.


Een ander opvallende mogelijkheid is om te kiezen voor opvallende ongelijkmatige gevormde lamelranden. Wanneer u de horizontale jaloezie sluit dan geeft dit een unieke uitstraling en bij het openen van de horizontale jaloezie krijgt u een ontzettend mooi lichtspel.


Wilt u extra zicht en extra privacy dan kunt u kiezen voor de 25 mm brede horizontale jaloezie met zicht verdubbeling. Deze horizontale jaloezieŽn sluiten op dezelfde manier als de normale horizontale jaloezie, alleen wanneer u de horizontale jaloezie opent heeft u een megaview naar buiten toe. Dit komt door de verdubbeling van het zicht naar buiten.


Kleuren en materialen

Horizontale jaloezieŽn kunt u krijgen in vele moderne kleuren en structuren. Mooie zachte pastelkleuren of kiest u een stoerder uiterlijk door gebruik van metallic-kleuren, maar ook chique wittinten behoren tot de mogelijkheid. Natuurlijk behoort het ook tot de mogelijkheid te kiezen voor subtiele tone-on-tone structuren en horizontale jaloezieŽn met meerdere kleuren.


Wilt u aan uw horizontale jaloezie een persoonlijke touch toevoegen, kies dan een horizontale jaloezie met uw eigen foto. Op deze manier heeft u een zeer unieke jaloezie.
Maar wij hebben voor u ook een grote collectie aan afbeeldingen waar u een keuze uit kunt maken, om daarmee uw horizontale jaloezie te verfraaien. Vooral dessins en kleuren, geÔnspireerd door de natuur en geometrische vormen.


Opties voor uw horizontale jaloezie

Om uw horizontale jaloezie wat meer te personaliseren heeft u verschillende mogelijkheden. Zo kunt u voor uw horizontale jaloezie een stijlvolle bovenbak kiezen, deze stijlvolle bovenbak geeft uw jaloezie een romantische en klassieke uitstraling, doordat het een zichtbaar eigentijds bedieningsmechanisme heeft. Deze bovenbak is te verkrijgen voor de meeste 50 mm horizontale jaloezieŽn. Of u kunt kiezen voor een stijlvolle aluminium kap.


Wilt u liever een verduisterende horizontale jaloezie, kies dan voor de lightline uitvoering van Luxaflex. Met deze horizontale jaloezie heeft u geen lichtlekkage rond de koorden waarmee u de jaloezie optrekt en laat zakken. Met deze uitvoering van de horizontale jaloezie heeft u geen zichtbare koordgaten en daardoor heeft deze jaloezie een mooie uitstraling en is die verduisterend, dus ideaal voor bijvoorbeeld een slaapkamer.


Een andere optie is de flexibele lichtregeling bij horizontale jaloezieŽn. Met deze optie kunt u zelf de lichtinval en privacy bepalen, doordat u elk segment open of dicht kunt doen. De variozone horizontale jaloezieŽn zijn uitermate geschikt voor badkamers, kantoren en ramen aan een straatzijde.


Speciale ramen of ruimtes

Voor ramen met aparte vormen, zoals schuine zijden, ronde ramen, kunt u uiteraard ook horizontale jaloezieŽn voor krijgen. Voor draai-kiepramen zijn er zijgeleidingen te verkrijgen, waardoor de horizontale jaloezie prima op zijn plek blijft zitten.


Voor vochtige ruimtes zijn horizontale jaloezieŽn een prima raamdecoratie, kies dan voor de aluminium horizontale jaloezieŽn, deze zijn gemakkelijk schoon te houden en te verkrijgen inclusief een aluminium bovenrail.


Child Safety/kindveiligheid wetgeving

De Europese Commissie heeft per 1 september 2014 de regelgeving rond Child Safety voor raamdecoratie aangepast. Deze wet beschrijft de richtlijnen voor de lengte van de koorden bij raamdecoratie. De Algemene productveiligheden zijn wettelijk bepaald in de NEN norm 13120.
Plaatsen van raamdecoratie, met name de bedieningskoorden etc. is dus gebonden aan wettelijke normen. De medewerkers van de Thuisin vestigingen kunnen u exact vertellen welke oplossingen er zijn voor uw specifieke situatie.


 
 
altijd dichtbij! 41 winkels